9 Mart 2015 Pazartesi

Adsense Gelir Arttırma Yöntemleri
Life 9 Mart 2015 Pazartesi 0 yorum

Adsense Gelir Arttırma Yöntemleri



Adsense'den Daha Fazla Kazanma Yöntemleri

Dünyanın en büyük ve en kazançlı internet reklam yayın ağı Adsense ile siz de daha fazla gelir elde edip büyük paralar kazanabilirsiniz. Sadece bir kaç dakikalık optimizasyon işlemleri ile Adsense kazançlarınızda gözle görülür bir iyileşme sağlamanız mümkün.  Adsense hesabınızdan daha fazla gelir elde etmeniz için yapmanız gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Adsense Reklamlarına Ziyaretçilerin İlgisini Çekmek!

Adsense reklamlarınızı ziyaretçilerinizin ilgisini çekecek, blog ve web sitelerinizin en göze batan yerlerine yerleştirin. İndirme linklerinden önce, yazının en can alıcı noktasından önce, makale resimlerinden uzak yerlere reklamlarınızı eklemeye özen gösterin.

Şayet yazı içerisine Adsense reklam kodu ekleyecekseniz bu reklamın text yani yazı reklam olmasına özen gösterin. Adsense yazı reklamları genelde konu içeriği ile benzer içerikli reklamları çekmede görsel reklama oranla daha başarılı. Zaten Adsense'den ilgili ziyaretçi çekmenin en iyi yolu yazı reklamıdır. Bu nedenle büyük firmalar bunu sürekli kullanır.

Adsense Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Adsense reklamlarınızda en büyük optimizasyon site içeriğinize uygun reklamlar göstermeye çalışmanızdır. Yani şayet bir teknoloji sitesine reklam ekleyecekseniz görsel reklamları tercih edin. Genel olarak teknoloji firmaları görsel reklamları daha çok yayınlatır. Bunu kullanarak tıklama sayınızı arttırabilirsiniz.

Tema renklerinizin göze batan ve gözü rahatsız eden renklerden olmamasına gayret edin. Bu tarz temalar adsense reklamlarınızın görünme ve göze batma şansını azaltır. Zaten reklamlara yeterince ilgi olmayan ülkemizde bir de gözü tırmalayan tasarımlar seçerseniz iflas bayrağını çekersiniz.

Ziyaretçileri Sitede Gezinmeye Yönlendirin!

Sitenizi ziyaret eden herkesi daha fazla vakit geçirmeye teşvik edin. Her konu altına eklenen benzer yayınlar eklentileri, tavsiye makale bağlantıları ve iyi seçilmiş widgetler ziyaretçilerin sitenizde kalma süresini arttırır. Sitenizde daha fazla vakit geçiren her ziyaretçi ister istemez reklamları fark eder ve şayet optimizasyonu iyi yapmışsanız bu reklamlara %90 ihtimalle tıklar.

Unutmayın ki ilgi alanına uygun reklam gören ziyaretçiler sizin gelirinizi arttırır. Bu nedenle makale - reklam ilişkisini iyi kullanmanız gerekir. Örneğin tatil makalesi için gelen bir ziyaretçi muhakkak adsense reklamlarında tatil reklamları ile karşılaşır. Bu nedenle açık ve neye hitap ettiğini bilen içerikli yazılar yayınlamaya gayret gösterin.

Sitenizi Reklama Boğmayın!

Daha çok para kazanma hırsı ile sitenizi reklamla doldurmayı sakın aklınızdan geçirmeyin. Bu hem gelen ziyaretçiyi kaçırır, hem de Adsense'den ban yemenize yol açabilir. Bir adet reklam kısmı ile milyarlarca para kazanan kişiler biliyorum. Bunun en önemli sebebi de sadece bir adet reklam alanı kullanması. Bu durum ziyaretçinin de sempatisini kazandırıyor. Çünkü her ziyaretçiniz sizin misafirinizdir. Ona reklamlarla kötü davranmayın. Tam tersine makalenizi sunun ve ardından bu da ilgini çekebilir dercesine reklamınızı gösterin.

Sadece bir adet reklam alanı kullanın demiyorum. Ancak sitenizi kesinlikle reklam ile dolup taşırmayın. Bu kısa vadede ziyaretçilerde tıklama artışı sağlayabilir ama uzun vadede tıklama gelirlerinizin düşmesine sebep olabilir. Çünkü Adsense verimlilik almayacağı yayıncısına asla para ödemez. Yanlışlıkla yapılan tıklamalar, ister istemez tıklamak zorunda kalan ziyaretçiler sizin için gelir kaybıdır.

0 yorum

Yorum Gönder